31. oktober 2013


FESTIVAL MARMELAD

Zadnjo soboto v oktobru se je v Šentrupertu odvijal festival vreden obiska.
Sončen dan in slastne marmelade so v Deželo kozolcev privabile okrog 1500 obiskovalcev.
Na festivalu se je odvijal pester program. Najmlajše obiskovalce je  zabavala Romana Kranjčan, ustvarjali so lahko tudi v Otroških ustvarjalnicah na prostem – pod kozolci.
Odmevala je etno glsba dueta Pusejbn gušt in benda Kontrabant. S pesmijo so nas razveselile ženske iz pevskega zbora Šentrupert, zaplesali pa so iz Folklorne skupine Nasmeh.
Pod kozolcem so bile na voljo za pokušino vse marmelade, ki so bile poslane na ocenjevanje. Bile so  res dobre in nekatere zelo posebne in neobičajne. Marmelado se da skuhati praktično iz vsega sadja.
Stojnice so bile bogato obložene, z različnimi izdelki: marmelade, suho sadje, med, siri, moke,…Obiskovalci so imeli kaj videti in okušati.
Pod Jurgličevim toplarjem so pekli slasten palačinke iz različnih vrst moke namazane z različnimi vrstami marmelade – vrsta je bila dolga.
Župani občine Mirnske doline so postregli s šmornom, katerega izkupiček bo šel za šolske malice in kosila.
Vrhunec festivala pa je bila razglasitev dobitnikov priznanj za najboljše marmelade, odlične marmelade je pohvalil tudi dr. Tomaž Požrl, ki je vodil tričlansko komisijo za ocenjevanje marmelad.
Vodja festivala Alja Rabzelj je spretne kuharje in kuharice povabila na ocenjevanje marmelad tudi drugo leto, ko bo zopet organiziran Festival marmelad.






NEVENKA ADLEŠIČ

Ni komentarjev:

Objavite komentar